Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κληρονόμος της Ρένας Βλαχοπούλου ο Μάκης Δελαπόρτας

O Mάκης Δελαπόρτας κληρονομεί τα συγγενικά δικαιώματα της Ρένας Βλαχοπούλου από τις υπέροχες ταινίες της και τα αλησμόνητα τραγούδια της, σύμφωνα με την «Espresso». Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Ρένας εφόσον δεν είχε η ίδια παιδιά και άλλους κληρονόμους.

Η ίδια του είχε πει μάλιστα ότι: «Δεν με νοιάζει που δεν έχω κάνει παιδί. Γιατί μπορεί να είχα κάνει ένα παιδί, αλλά να μην με πονούσε όσο με πονάς εσύ...». Μετά τον θάνατό της όλα τα συγγενικά της δικαιώματα εισέπραττε ο σύζυγός της Γιώργος Λαφαζάνης, ο οποίος πολλές φορές είχε κάνει νύξη για το θέμα στον γνωστό συγγραφέα και ηθοποιό ότι μετά τον θάνατό του θα περιέλθουν σε εκείνον.

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκαλύπτει ότι:«Ήταν επιθυμία της Ρένας και μετά τον Γιώργο να έρθουν σε εμένα όλα τα δικαιώματα από τις ταινίες και τα τραγούδια της. Είναι κάτι που δεν το περίμενα, ούτε το ήθελα αλλά ούτε ποτέ το επιζήτησα, και εκείνη το ήξερε πολύ καλά. Ό,τι έκανα για τη Ρένα, το έκανα από ψυχής. Τελικά, οι δεσμοί αίματος στη ζωή πολλές φορές μπορεί να μην είναι τόσο ισχυροί όσο οι αληθινοί δεσμοί φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης, που δημιουργεί ο ένας άνθρωπος με τον άλλο στο ταξίδι του στη ζωή».

Ο ηθοποιός και συγγραφέας υπήρξε στο πλευρό της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου για παραπάνω από είκοσι πέντε χρόνια, φροντίζοντάς την μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής της. «Ήμασταν μαζί και στα ευχάριστα και στα δύσκολα και αυτό είχε εκτιμήσει σε εμένα. Ακόμα και στα νοσοκομεία και στις πιο δυσάρεστες διαδικασίας της κηδείας ήμουν εγώ κοντά της».

Και συνεχίζει:«Περιήλθε στα χέρια μου πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλα τα κοστούμια της και τα προσωπικά της αντικείμενα, τα χειρόγραφά της, τα ερωτικά της γράμματα, τα βραβεία της, οι τιμητικές της διακρίσεις. Όταν ζούσε ακόμα, μου είχε εξομολογηθεί: «Θέλω εσύ να τα έχεις αυτά, γιατί εσύ σίγουρα θα ξέρεις πώς πρέπει να τα διαχειριστείς όταν δεν υπάρχω στη ζωή. Πέρυσι, μάλιστα, έκανα μια μεγάλη εκδήλωση στο Βadminton όπου εκτέθηκαν όλα τα σημαντικά κοστούμια που φόρεσε στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της και θα τα εκθέτω κάθε φορά που θα μου δίνεται η ευκαιρία σε διάφορους χώρους και μουσεία. Για ένα πράγμα λυπάμαι, ότι η Κέρκυρα δεν έκανε κάτι για τη Ρένα. Ούτε μια προτομή ούτε σε ένα δρόμο δεν έδωσε το όνομά της, αλλά ούτε σκέφθηκαν να κάνουν ένα μουσείο αφιερωμένο σε εκείνη. Με έχουν καλέσει στο τηλέφωνο, αλλά έχουν μείνει μόνο στις υποσχέσεις…».

Μελλοντικά η σπουδαία ηθοποιός θα αποκτήσει το δικό της καμαρίνι στο Θεατρικό Μουσείο, όπως όλοι οι μεγάλοι που έφυγαν. Ήδη, για τον σκοπό αυτό ο Μάκης Δελαπόρτας παραχώρησε, ως όφειλε, κοστούμια της αλλά και προσωπικά της αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...