Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Α. Βίσση: Τι απαντά για την πενιχρή φορολογική της δήλωση!

Πριν από λίγο ήταν η σειρά της Άννας Βίσση να τοποθετηθεί σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται στις φορολογικές δηλώσεις των καλλιτεχνών... Αναλυτικά η απάντησή της:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα, Δευτέρα 10.09.2012, με τίτλο 'Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας', οφείλουμε, υπό την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι της Άννας Βίσση, να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι, με τη συγκεκριμένη διατύπωση που έχει επιλεγεί από τους συντάκτες του επίμαχου άρθρου, ο αναγνώστης του αποκομίζει την (παραπλανητική όπως εξηγείται στη συνέχεια) εντύπωση ότι τα αναφερόμενα εκεί ποσά (30.751 ευρώ για το 2008 και 3.223 ευρώ για το 2009 στην περίπτωση της Άννας Βίσση) αποτελούν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα της καλλιτέχνιδας.
Όπως γνωρίζετε, είναι ευρύτατα διαδεδομένη στον καλλιτεχνικό χώρο, και καθ’ όλα νόμιμη, η πρακτική της συστάσεως εταιρειών εκ μέρους των καλλιτεχνών, στις οποίες οι τελευταίοι παραχωρούν προς διαχείριση το σύνολο των πνευματικών τους δικαιωμάτων και των καλλιτεχνικών τους δραστηριοτήτων, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους να δηλώνονται από τις εν λόγω εταιρείες, οι οποίες εν τέλει και φορολογούνται. Για το λόγο αυτό εξάλλου, το εισόδημα που δηλώνεται από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα και η αντίστοιχη φορολόγηση είναι συνήθως χαμηλά.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της Άννας Βίσση, η οποία, με την αδελφή της Νίκη, έχει συστήσει την εταιρεία «VANILIA ΕΠΕ» και την εταιρεία «ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» που διαχειρίζονται και εισπράττουν το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική δραστηριότητα της καλλιτέχνιδας. Η πρακτική αυτή αναφέρεται μεν ακροθιγώς στο δημοσίευμά σας, πλην όμως η συνολική εικόνα που αποκομίζει ο μέσος αναγνώστης είναι αυτή της σκανδαλώδους φοροδιαφυγής και της –σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα- δήλωσης εισοδημάτων εξαιρετικά χαμηλών και αναντίστοιχων με το κοινωνικό προφίλ και το καλλιτεχνικό βεληνεκές της Άννας Βίσση (και των λοιπών καλλιτεχνών που αναφέρονται στο δημοσίευμα).

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι οι ως άνω αναφερόμενες εταιρείες λειτουργούν συννόμως, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογούνται στην Ελλάδα. Τα οικονομικά δε στοιχεία των εταιρειών αυτών είναι εις γνώσιν των φορολογικών αρχών. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, παρακαλούμε, στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας που οφείλει να τηρεί το δημοσιογραφικό επιτελείο μιας τόσο έγκυρης εφημερίδας όπως η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, να δημοσιευθούν οι παραπάνω θέσεις μας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη, όσον αφορά στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδας Άννας Βίσση.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...