Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Βανδή – Ε. Κοκκίνου: Τι αποκάλυψαν για τις φορολογικές τους δηλώσεις;

Την απάντηση σε όσα γράφτηκαν για τις φορολογικές τους δηλώσεις έδωσαν η Δέσποινα Βανδή και η Έλλη Κοκκίνου, μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα
 
H σχετική λίστα, αναφέρεται στα εισοδήματα των καλλιτεχνών για το 2008 και το 2009 (που δηλώθηκαν το 2009 και το 2010) . Πρόκειται για μια περίοδο όταν τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.
 
Με ανακοινώσεις για τα ποσά που λαμβάνουν και τον τρόπο που φορολογούνται, αλλά και ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας, απάντησαν οι δυο γνωστές Ελληνίδες τραγουδίστριες.
 
Δέσποινα Βανδή
 
Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή ήρθε μέσα από ανακοίνωση της δισκογραφικής της εταιρείας: “Τα εισοδήματα στα οποία αναφέρεστε αποτελούν τα ατομικά εισοδήματα της κυρίας Δ. Βανδή. Τα λοιπά έσοδα από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν φορολογηθεί, όπως παρέχεται η δυνατότητα εκ του νόμου, μέσω της εταιρείας “ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΛΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.” η οποία έχει ως σκοπό τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των πάσης φύσεων καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων. Η εταιρεία αυτή δεν είναι υπεράκτια, αλλά εδρεύει στην Ελλάδα, είναι φορολογικά συνεπής και ενήμερη, τα πλήρη δε οικονομικά στοιχεία αυτής είναι σε γνώση των φορολογικών αρχών”.
 
Έλλη Κοκκίνου
Άμεση ήταν και η απάντηση της Έλλης Κοκκίνου, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την φορολογική της δήλωση, ενώ έγραψε στο twitter της: “Μετά και από το σημερινό για άλλη μία φορά απεδείχθη ότι η παραπληροφόρηση πουλάει πιο πολύ από την πληροφόρηση!”
 
Το εκκαθαριστικό σημείωμα της Έλλης είναι ενδεικτικό για πολλές περιπτώσεις καλλιτεχνών που φορολογούνται επί των εταιρειών τους. Το συνολικό εισόδημα που δήλωσε το 2008 η τραγουδίστρια ήταν 4.447,94 ευρώ και στον κωδικό για τα καθαρά κέρδη εταιρείας εγγράφονται 197.578,45 ευρώ.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα στην εφημερίδα  "Tα Νεα”, το “κλειδί” στις δηλώσεις των επωνύμων που καταγράφουν τα κέρδη τους στις εταιρείες τους, βρίσκεται στον κωδικό 431 του πίνακα 6μ εκεί όπου αναγράφονται τα “Καθαρά κέρδη από εταιρείες κτλ που φορολογήθηκαν με το άρθρο 10 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και από ΕΠΕ” . Στο συγκεκριμένο κώδικα η Έλλη δηλώνει κέρδη 197.578,45 και καταβάλει φόρο 49.341,61 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...