Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πότε η Κέλυ Κελεκίδου έμαθε να «ακούει» το σώμα της


Με το σύνθημα  «πάρε την υγεία στα χέρια  σου», ξεκινά τον νέο κύκλο της  η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου  2013  στις  17.00  στο MEGA

Με ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, η ομάδα της εκπομπής αναζητά τρόπους πρόληψης, οι οποίοι δεν κοστίζουν. Από τις βασικές αρχές που αφορούν στην διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος αλλά και την αντιμετώπιση του άγχους, μέχρι τις προληπτικές εξετάσεις που δεν κοστίζουν αλλά μπορούν να θωρακίσουν την υγεία μας. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι μπορούμε να προλάβουμε μέχρι και σε ποσοστό 80% το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και αναφέρονται σε όλα τα νεότερα για την διατροφή και την αξία της ως μέσο πρόληψης.


Στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μιλάει ο διάσημος καθηγητής Ν. Καγιάτ, με αφορμή το βιβλίο του «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή», ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Ι. Τούντας, για την αξία της κοινωνικοποίησης ως μέτρο πρόληψης των ασθενειών και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων που με απλούς τρόπους δείχνουν πώς μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη τρόπο ζωής.
Στην εκπομπή  γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις προληπτικές εξετάσεις που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι, το ετήσιο τσεκάπ και τι πρέπει να περιλαμβάνει, ενώ ο παθολόγος Σ. Ευσταθίου δείχνει live στο στούντιο τι περιλαμβάνει μια κλινική εξέταση στο ιατρείο, η οποία μπορεί να μας γλιτώσει από δεκάδες πανάκριβες εξετάσεις τις οποίες ενδεχομένως να μην έχουμε να πληρώσουμε σε περίοδο κρίσης.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο στούντιο είναι η γνωστή τραγουδίστρια Κέλυ Κελεκίδου, η οποία έχει κάνει την πρόληψη τρόπο ζωής. Ξεκινώντας από την ενόργανη γυμναστική σε νεαρή ηλικία, έμαθε να «ακούει» το σώμα της, όπως λέει, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει προλάβει τα χειρότερα πηγαίνοντας έγκαιρα στον γιατρό.

Στην εκπομπή, γίνεται εκτενής αναφορά στην ψυχολογία και τον ρόλο που  παίζει στην εμφάνιση των ασθενειών  ενώ προτείνονται τρόποι από την  ψυχολόγο Ε. Μανάρα, για να ελέγξουμε το άγχος και να εστιάζουμε στην θετική πλευρά της ζωής βάζοντας φρένο στην καταστροφολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...